Novozelandska policija: Izviđački letovi nisu otkrili preživele

Policija Novog Zelanda pokrenula je istragu o smrti turista na Belom ostrvu, prenosi "Rojters". Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern zatražila je odgovor na pitanje zašto je turistima bilo dozvoljeno da posete ostrvo, iako su seizmolozi upozorili na opasnost od erupcije vulkana prošlog meseca.

Policija Novog Zelanda saopštila je da veruje da nema više preživelih posle erupcije vulkana na Belom ostrvu.

Nakon jučerašnje erupcije vulkana potvrđeno je šest smrtnih slučajeva, dok se osam ljudi vodi kao nestalo, međutim, policija tvrdi da verovatno nisu preživeli, prenosi Rojters.

"Izviđački letovi iznad Belog ostrva na Novom Zelandu, nisu otkrili preživele", saopštila je policija i dodala da je pokrenuta istraga.

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern navela je da su avioni leteli iznad ostrva više puta, ali da ni u jednom trenutku nisu primećeni znakovi života.

Ardernova je zatražila odgovor na pitanje zašto je turistima bilo dozvoljeno da posete Belo ostrvo, iako su seizmolozi upozorili na opasnost od erupcije vulkana prošlog meseca.

"Ova pitanja moraju da se postave i na njih mora da se da odgovor", rekla je Ardern u parlamentu, prenosi Rojters.

Novozelandska agencija za seizmičko praćenja GeoNet podigla je nivo upozorenja za vulkan 18. novembra sa jedan na dva na skali od pet jer je primetila porast sumpor-dioksida koji potiče iz magme duboko u vulkanu.

U ponedeljak nakon erupcije nivo upozorenja podignut je na četiri, ali je smanjen na tri kako su se aktivnosti smanjivale.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво