Zbog štrajka saobraćaj u Parizu paralisan

Petog dana štrajka protiv reforme penzionog sistema u Francuskoj saobraćaj u Parizu je paralisan, pošto su obustavljene neke linije metroa, a otkazano je i na hiljade polazaka vozova.

Nacionalna železnička mreža SNCF preporučila je putnicima da zbog bezbednosnih rizika ostanu kod kuće ili korise "alternativna sredstva prevoza" kako bi stigli na posao, prenosi AP.

Na hiljade vozova, uključujući i 80 železničkih linija između Londona i Francuske, Belgije i Holandije.

Više od 50.000 putnika moralo je promeni planove za putovanja, prenosi Independent.

Kompanija Jurostar upozorila je da će njeno saobraćanje naredna četiri dana, biti značajno otežano, a što će pogoditi još 30.000 ljudi.

U Parizu ne saobraća 10 od 16 linija metroa uopšte, a četiri linije pružaju ograničenu uslugu, prenosi portal Lokal.

Francuski predsednik Emanuel Makron sinoć je održao sastanak sa premijerom Eduardom Filipom i drugim zvaničnicima kako bi napravili strategiju za ovu sedmicu.

Vlada će u sredu izneti novi predlog. Ne očekuje se da će biti pomerena starosna granica za odlazak u penziju koja je sada 62 godine, ali se očekuje da će ljudi biti ohrabreni da rade duže.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво