Gužva na strani demokrata, Bajden, Sanders i pomalo Blumberg

Džo Bajden i Berni Sanders vode u trci za demokratskog kandidata na predsedničkim izborima sledeće godine, pokazuje istraživanje javnog mnenja koje su zajednički sproveli Rojters i Ipsos. Svi demokratski kandidati beleže pad popularnosti. Po prvi put na listi i Majkl Blumberg.

Nekadašnjeg potredsednika SAD, Džozefa Bajdena podržava 19 odsto demokrata i glasača koji nagonju ka demokratama, što je prednost od pet odsto u odnosu na senatora Bernija Sandersa.

Istovremeno, Bajden i Sanders su jedini demokratski kandidati koji imaju dvocifrenu podršku među američkim demokratama, pošto Elizabet Voren može da računa na podršku devet odsto ispitanika.

Na listi se po prvi put pojavio i nekadašnji gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg čiju kandidaturu za Belu kuću podržava četiri odsto građana SAD obuhvaćenih ovom anketom.

Ipak, američki analitičari upozoravaju da je popularnost vodećih demokratskih kandidata opala, pri čemu gotovo trećina ispitanika još uvek nema jasnu predstavu kojeg kandidata će podržati, kada za to dođe vreme.

Prvi test za demokratske kandidate je kokus u Ajovi, koji će biti održan 3. februara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 06. dec 2019, 21:39) - anonymous [neregistrovani]

Isto kao ovde

ni Srbi nemaju jasnu predstavu za koga ce glasati kada za to dodje vreme, najradije bi za nikoga