Severna Koreja: Od SAD zavisi koji će “božićni poklon“ da odabere

Severna Koreja poručila je da administraciji američkog predsednika ističe vreme za spas nuklearnih pregovora i da od SAD zavisi koji će "božićni poklon" odabrati.

To je izjavio Ri Tae Song, pomoćnik ministra spoljnih poslova zadužen za američka pitanja, koji je optužio Vašington da stalnim ponudama za pregovore kupuje vreme a ne nudi realno rešenje, preneli su severnokorejski mediji.

Ri je ponovio i ranija saopštenja Severne Koreje da zemlja nema nameru da nastavi sa nuklearnom diplomatijom ukoliko zauzvrat ne dobije nešto konkretno.

"Dijalog koji zagovaraju SAD je, u suštini, samo budalasti trik smišljen da bi zadrži Demokratsku Narodnu Republiku Koreju u dijalogu i iskoristi je za političku situaciju i izbore u SAD", rekao je Ri, navodeći da je sada na Sjedinjenim Državama da "izaberu koji će božićni poklon dobiti", prenosi AP.

Severnokorejski lider Kim Džong Un je ranije poručio da će tražiti "novi put" ukoliko SAD budu istrajne u sankcijama i pritisku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи