Tramp: Makronovi komentari o NATO-u su odvratni

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO-a "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

Donald Tramp smatra da je NATO najpotrebniji Francuskoj i dodao da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna", prenosi AP.

Makron je u nedavnom intervjuu za Ekonomist rekao da je Alijansa u stanju "moždane smrti" i apelovao na Evropu da kreira sopstvenu bezbednosnu strukturu.

Tramp bi trebalo da se kasnije danas sastane s Makronom, na marginama NATO samita.

Američki predsednik je upozorio i da će stvari postati veoma teške sa EU, ukoliko ne poboljša svoj odnos prema trgovini i NATO-u, dodaje Rojters.

"Evropska unija se, kad je o trgovini reč, odnosi veoma, veoma nepošteno prema SAD", rekao je Tramp na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Londonu.

Tramp o razgovoru sa Zelenskim: Ništa loše nisam uradio

Donald Tramp smatra da ništa loše nije uradio kada je telefonom razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a nakon čega je u Predstavničkom domu pokrenuta procedura njegovog opoziva zbog optužbi da je vršio pritisak na Ukrajinu da istraži njegovog političkog rivala

Na konferenciji za novinare na samitu NATO-a u Londonu, američki predsednik kritikovao demokrate u Predstavničkom domu koji vode istragu o njegovom opozivu, prenosi Rojters.

"Ništa loše nisam uradio. Ne osuđujete nekog kada ne uradi ništa loše", rekao je Tramp.

Ponovo je pravdao svoj razgovor sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim, a istragu o opozivu nazvao "lovom na veštice" optužujući demokrate da tri godine pokušavaju da ponište njegovu pobedu iz 2016. godine.

"To se radi samo zbog političkih poena, videće da li mogu nešto da urade 2020. jer će u protivnom izgubiti", poručio je Tramp.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво