Tramp: Makronovi komentari o NATO-u su odvratni

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO-a "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

Donald Tramp smatra da je NATO najpotrebniji Francuskoj i dodao da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna", prenosi AP.

Makron je u nedavnom intervjuu za Ekonomist rekao da je Alijansa u stanju "moždane smrti" i apelovao na Evropu da kreira sopstvenu bezbednosnu strukturu.

Tramp bi trebalo da se kasnije danas sastane s Makronom, na marginama NATO samita.

Američki predsednik je upozorio i da će stvari postati veoma teške sa EU, ukoliko ne poboljša svoj odnos prema trgovini i NATO-u, dodaje Rojters.

"Evropska unija se, kad je o trgovini reč, odnosi veoma, veoma nepošteno prema SAD", rekao je Tramp na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Londonu.

Tramp o razgovoru sa Zelenskim: Ništa loše nisam uradio

Donald Tramp smatra da ništa loše nije uradio kada je telefonom razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a nakon čega je u Predstavničkom domu pokrenuta procedura njegovog opoziva zbog optužbi da je vršio pritisak na Ukrajinu da istraži njegovog političkog rivala

Na konferenciji za novinare na samitu NATO-a u Londonu, američki predsednik kritikovao demokrate u Predstavničkom domu koji vode istragu o njegovom opozivu, prenosi Rojters.

"Ništa loše nisam uradio. Ne osuđujete nekog kada ne uradi ništa loše", rekao je Tramp.

Ponovo je pravdao svoj razgovor sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim, a istragu o opozivu nazvao "lovom na veštice" optužujući demokrate da tri godine pokušavaju da ponište njegovu pobedu iz 2016. godine.

"To se radi samo zbog političkih poena, videće da li mogu nešto da urade 2020. jer će u protivnom izgubiti", poručio je Tramp.

broj komentara 13 pošalji komentar
(sreda, 04. dec 2019, 07:13) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Makron-----Napoleon

Ma Makron zna tacno DA u slucaju sukoba Istoka --Zapada sve ce se zavrsiti kao1830g.sa Nopoleona…..

(utorak, 03. dec 2019, 20:22) - Janicko [neregistrovani]

USA

Vecina od vas komentatora je protiv amera,batalite onda koriscenje interneta,osmislili ga ameri,otkacite se kompjutera, widows je od amera,odustanite od mobilnih telefona,tableta,android je isto tako od amera.

(utorak, 03. dec 2019, 18:52) - anonymous Cer [neregistrovani]

@__"Ovakve bahanalije Amerike su posledica"

Siguran sam da to ti nećeš nikada dočekati jer je jednostavno nemoguće. nerealno. Odnosi u svetu su takvi i zna se ko određuje, postavlja i drži standarde ili norme ponašanja.
Što bi ti te odnose hteo promeniti to jesamo pusta želja. I ne zaboravi, drugi bi bili mnogo,mnogo arogantniji nego Amerika i dolar. 

(utorak, 03. dec 2019, 16:22) - Sreten [neregistrovani]

Americka cizma

Dok god su Amerikanci prisutni u EU i NATO nije dobro. Rusi su odavno ostavili EU na miru, dok se Amerikanci ugnezdili i potpaljivanjem malih pozara destabilizuju EU. A mnogima to nije jasno. Ovog puta podrzavam Makrona i njegovu izjavu koja je na mestu.

(utorak, 03. dec 2019, 14:44) - anonymous [neregistrovani]

Ovakve bahanalije Amerike su posledica

politike nametnutog dolara kao platežno sredstvo svetske trgovine. Onog časa kad se predje na monetarnu trgovinu zemalja koje međusobno trguju u njihovim valutama, tad će i prestati ucenjivačka politika Amerike. Kad se svet u međudržavnoj trgovini odrekne dolara tad će i prestati sankcionisanje država od strane Amerike jer neće imati nikakvog efekta, zapravo neće imati smisla. Ali dok se to ne desi Amerikance će i dalje vršljati po celom svetu.

(utorak, 03. dec 2019, 14:27) - anonymous [neregistrovani]

@__"@ odgovor sasa"

Amerikanci su oslobodili Francusku i kraj tvojih priča o Indijancima i Vijetnamcima.Onda možemo i da pitamo a koliko su Rusi pobili Afganistanaca i drugih malih Azijskih naroda ti pojma nemaš ništa o tome...ili koliko su Srbi porobili starosedelaca na Balkanu u 6 veku kada su dolazili sa severa. Ti pričaš ono što ti je milo a ne realnost pričaš o Indijancima..sve u svrhu da mrziš Ameriku.

(utorak, 03. dec 2019, 14:06) - anonymous [neregistrovani]

Ajde bolan

Zna Makron sta je rekao i koga je trebalo naljutiti. a i Tramp zna zasto se naljutio. Sve sto je Makron rekao, tako misli i Angela Merkel i ostale clanice NATOa, sem V. Britanije, of course.

(utorak, 03. dec 2019, 13:54) - anonymous [neregistrovani]

@ odgovor sasa

Da li tebi poznato koliko amerikanci oduzeli zivota nevinim ljudima? 20mil. Indijanaca, 600.000 vijetnamaca.Dosli u francusku za vreme 2sv. Rata kad rusi vec skoro usli u berlin.

(utorak, 03. dec 2019, 13:47) - Vlajko [neregistrovani]

Samo pričate

Makron je u pravu.Evropi treba isključivo evropska vojska.Ovako svi plaćaju Nato a razloga za njegovo postojanje padom Varšavskog pakta i raspadom SSSR više nema.Koriste ga Amerikanci za navodno uvođenje demokratije na Bliski istok pri čemu pokupiše sve rezerve sirove nafte iz Avganistana, Libije, Iraka i sada Sirije.Što bi te pohode plaćala Evropa?Što se tiče žrtava američkih, napre treba podsetiti da su se na evropskom tlu u Prvi rat uključili 1917. a u Drugi svetski rat 1943. godine.Imali su sukobe sa Japanom na Pacifiku ali to najmoćniju državu sa preko 300 miliona stanovnika ne opravdava.Svako za sebe, Evropa evropskim narodima bez tutora preko Atlantika.

(utorak, 03. dec 2019, 13:29) - anonymous [neregistrovani]

odgovor Sasa

dali ti je poznato koliko su zivota ostavili Ameri u drugom sve, ratu u Evropi a pogotovu u Fr.