Nova hapšenja u Turskoj zbog povezanosti s Gulenom

Turske vlasti naredile su hapšenje 168 ljudi, uključujući pripadnike vojske, za koje se smatra da su povezani sa mrežom muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena, saopšteno je iz tužilaštva u Istanbulu.

Iz tužilaštva ističu da je u Istanbulu naređeno hapšenje dvoje civila i 52 pripadnika vojske, u Koniji su izdati nalozi za hapšenje 50 ljudi, a u Ankari je naređeno privođenje 36 vojnika, navodi Rojters.

Policija u Istanbulu saopštila je da je uhapšeno 15 od 27 ljudi za koje su nalozi izdati u okviru odvojene istrage o korišćenju aplikacije za brze poruke "Bajlok", koju su, navodno, koristili i članovi Gulenove mreže.

Turske vlasti su, nakon pokušaja vojnog puča, uhapsile više od 77.000 ljudi, a otpušteno je 150.000 državnih službenika.

Fetulah Gulen, koji od 1999. godine živi u Pensilvaniji u SAD, negirao je umešanost u pokušaj vojnog puča.

Ankara smatra Gulenovu mrežu odgovornom za organizovanje neuspelog vojnog puča u Turskoj 2016. godine, tokom kojeg je poginulo 250 ljudi. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво