Tramp krenuo u "funkcionersku" kampanju

Američki predsednik Donald Tramp obišao je u Teksasu fabriku tehnološkog giganta "Epla", u čijoj blizini je počela izgradnja novog kampusa vrednog milijardu dolara.

Donald Tramp je sa izvršnim direktorom "Epla" Timom Kukom posetio fabriku u Ostinu i istakao da se njegovi napori da kompanije vraćaju visoko plaćene poslove u SAD daju rezultate.

Bela kuća je saopštila da će predsednik "iz prve ruke", od radnika, saznati kako se proizvodi sastavljaju u fabrici.

"Vidimo početak veoma moćne i važne fabrike", rekao je Tramp, koji ističe rast zaposlenosti u državi koja je ključna za Republikance pred izbore 2020. godine. 

Tehnološki gigant "Epl" je, u blizini fabrike koja proizvodi poslednju generaciju "Mekbuk pro" laptopova od 2013. godine, počeo izgradnju novog kampusa vrednog milijardu dolara, pošto se vlada SAD saglasila da odustane od uvođenja carina na neke kompjuterske delove iz Kine.

Tim Kuk je ranije ukazao Trampu na problem koji bi povišene carine mogle da predstavljaju za "Epl", posebno za "ajfon".

Predsednik je primetio da je "za Epl veoma teško da plaća carine, ako se takmiči sa veoma dobrom kompanijom koja ih ne plaća".

Trampova poseta je usledila nakon najave "Epla"u septembru da će nastaviti da proizvodi u Ostinu, gde planira zapošljavanje još pet hiljada ljudi do 2022. godine.

Inače, Tramp je posetio Teksas i prošlog meseca, kada je obišao novu "Luj Vitonovu" fabriku. 

Carinski rat SAD i Kine primorao je neke kompanije da odlože svoja ulaganja, pošto dogovor dve zemlje, koji je objavljen u oktobru, još uvek nije konačan.

Američke carine na kinesku robu, u vrednosti od 160 miliona dolara, počinju da se primenjuju 15. decembra i pogodiće mnoge američke potrošače.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво