Sukob Džonsona i Korbina oko Bregzita u TV debati

Boris Džonson i Džeremi Korbin su se prvi put suočili u predizbornoj televizijskoj debati. Glavna tačka njihovog "sukoba" bio je Bregzit. Dok Džonson poručuje da će sprovesti sporazum sa EU, Korbin obećava da će ga pocepati.

Boris Džonson je obećao da će okončati "nacionalnu bedu" – Bregzit, i istakao da laburisti nude samo "podele i ćorsokak".

S druge strane, Džeremi Korbin je poručio da će pitanje Bregzita, u slučaju pobede njegove partije, biti rešeno tako što će narod imati poslednju reč.

Dosadašnji premijer Džonson želi da osvoji većinu na izborima 12. decembra, kako bi mogao dogovor sa EU o Bregzitu da uvrsti u zakon i Britaniju izvede iz EU do 31. januara, kao i da započne pregovore o trgovinskom odnosu sa Unijom.

Korbin je rekao da bi on "pocepao Džonsonov sporazum" i ispregovarao novi dogovor sa EU, o kojem bi pravo glasa imao narod.

Džonson i Korbin su ukrstili koplja i kada je reč o zdravstvu, poverenju i liderstvu, budućnosti Škotske, ali i kraljevskoj porodici.

Politička urednica Bi-Bi-Sija Laura Kunsberg je ocenila da nije jasno ko je dobio debatu, ali da je bilo upečatljivo to koliko se publika smejala njihovim izjavama.

Ankete su pokazale da je podeljeno mišljenje javnosti o tome ko je pobednik – 51 odsto smatra da je to Džonson, a 49 odsto da je to Korbin, prenosi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво