Odmazda Izraela – u napadu na Damask stradali civili

Dva civila su poginula, a ima i povređenih u izraelskom napadu na Damask, pišu sirijski državni mediji. Sirijska Opservatorija za ljudska prava tvrdi da je poginulo 11 ljudi.

Agencija Sana je prenela da su dve osobe poginule od udara šrapnela izraleske rakete koja je pogodila kuću u gradu Sasa, jugozapadno od Damaska.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da je u izraelskim vazdušnim udarima poginulo 11 osoba.

Opoziciona aktivistička grupa sa sedištem u Britaniji, navodi da je među žrtvama sedam osoba koji nisu Sirijci, dodajući da su u pitanju najverovatnije Iranci. 

Ministarstvo odbrane Izraela je saopštilo da su izraelske letelice pogodile desetine iranskih i sirijskih ciljeva u Siriji, opisujući napad kao odmazdu.

"Kao odgovor na rakete koje su iranske snage sa teritorije Sirije ispalile ka Izraelu, borbeni avioni Izraelskih odbrambenih snaga pogodili su desetine vojnih ciljeva iranskih jedinica i Oružanih snaga Sirije, uključujući skladišta oružja i vojne baze", saopštila je izraelska vojska.

Izrael tvrdi da je jučerašnji raketni napad sa Golanske visoravni "još jedan dokaz svrhe iranskog prisustva u Siriji", prenosi Rojters.  

Prethodno je Sirijska protivvazdušna odbrana oborila nekoliko neprijateljskih projektila iznad Damaska, javili su sirijski državni mediji.

Agencija Sana je navela da je sirijska protivvazdušna odbrana uništila većinu izraelskih raketa pre nego što su stigle do cilja. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 20. nov 2019, 12:02) - anonymous [neregistrovani]

bliski istok

sada su na potezu sirijci i tako u nedogled.