Demonstranti u Hongkongu beže sa univerziteta, policija ih hapsi

Nekoliko demonstranata uhapšeno je u Hongkongu kada su pokušali da pobegnu iz univerzitetskog kampusa opkoljenog policijom.

Grupa od stotinak demonstranata pokušala je da napusti kompleks Politehničkog univerziteta, ali je policija upotrebila suzavac i gumene metke.

Kada je policija pokušala da uđe u kampus, demonstranti su bacili benzinske bombe i zapalili vatru.

Policija u oklopnim vozilima zapretila je da će upotrebiti bojevu municiju, odnosno pucati na nasilne demonstrante ukoliko ne prestanu da koriste smrtonosno oružje.

Juče je policajac pogođen strelom u potkolenicu.

Učesnici protesta povukli su se u zgradu Politehničkog univerziteta kad je pala noć, nakon što im se policija približila koristeći suzavac.

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od univerzitetskih kampusa koji su protekle nedelje korišćeni kao mesto okupljanja učesnika protesta.

Policija je, sateravši demonstrante u studentski kampus, oslobodila okolne ulice posle dvodnevne blokade.

U kampusu ima povređenih, a zalihe hrane su na izmaku, prenosi Bi-Bi-Si.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво