Demonstranti u Hongkongu beže sa univerziteta, policija ih hapsi

Nekoliko demonstranata uhapšeno je u Hongkongu kada su pokušali da pobegnu iz univerzitetskog kampusa opkoljenog policijom.

Grupa od stotinak demonstranata pokušala je da napusti kompleks Politehničkog univerziteta, ali je policija upotrebila suzavac i gumene metke.

Kada je policija pokušala da uđe u kampus, demonstranti su bacili benzinske bombe i zapalili vatru.

Policija u oklopnim vozilima zapretila je da će upotrebiti bojevu municiju, odnosno pucati na nasilne demonstrante ukoliko ne prestanu da koriste smrtonosno oružje.

Juče je policajac pogođen strelom u potkolenicu.

Učesnici protesta povukli su se u zgradu Politehničkog univerziteta kad je pala noć, nakon što im se policija približila koristeći suzavac.

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od univerzitetskih kampusa koji su protekle nedelje korišćeni kao mesto okupljanja učesnika protesta.

Policija je, sateravši demonstrante u studentski kampus, oslobodila okolne ulice posle dvodnevne blokade.

U kampusu ima povređenih, a zalihe hrane su na izmaku, prenosi Bi-Bi-Si.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. nov 2019, 13:57) - Воронцов [neregistrovani]

Само у људи без памети могли тако нешто учинити

Дизали су побуну за туђи интерес без икаквих реалних разлога , . Било је више него јасно да их нико неће подржати у њиховој глупости, а они који су их нахушкали само ће мирно посматрати шта им се догађа.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 11:45) - anonymous [neregistrovani]

Dosta već!

Krajnje je vreme da se to procvalo proleće zaustavi. I ne da pohapse samo pijune, nego da im dirigente strpaju tamo gde im mesto. Suviše su već zla tamo napravili.