Policajac u Hongkongu ranjen strelom

Jedan policajac u Hongkongu pogođen je strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Demonstranti su danas gađali policiju Hongkonga zapaljivim bombama i strelama nakon što su u univerzitetskom kampusu izbili novi neredi, a jedan policijski zvaničnik pogođen je u nogu.

Policija je koristila vodene topove i ispaljivala mlazove plave boje nakon što je nekoliko demonstranata viđeno kako strelama gađaju sa krovova zgrada u okviru Politehničkog Univerziteta Hongkonga.

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od brojnih univerzitetskih kampusa, koji su protekle nedelje korišćeni kao tačka okupljanja za učesnike protesta.

Zvaničnik policije zadužen za medije pogođen je strelom u nogu, saopštila je policija. On je prebačen u bolnicu.

Požari i eksplozije osvetlili su nebo iznad Univerziteta u kvartu Kouvlun nakon što su demonstranti bacili više zapaljivih bombi, u nekim slučajevima koristeći katapult, a policija je odgovorila suzavcem.

Posle nekoliko sati mira, dok su demonstranti većinom spavali na travnjacima i u univerzitetskoj biblioteci, policija je ponovo ispalila suzavac. Demonstranti su odgovorili zapaljivim bombama, od kojih su neke zapalile drveće ispred kampusa. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво