Ispaljene rakete na Izrael nekoliko sati nakon dogovorenog prekida vatre

Izraelska vojska saopštila je da su dvodnevni sukobi u Gazi okončani i potvrdila prekid vatre, koji je u četvrtak rano ujutru objavila ekstremistička grupa Islamistički džihad. Međutim, nekoliko sati posle dogovorenog prekida vatre, ispaljeno je najmanje pet raketa iz Gaze na Izrael.

Portparol izraelske vojske Avičaj Adrae je na Tviteru objavio da je operacija okončana i da se na meti Izraela našlo 25 ekstremista iz Gaze, većinom pripadnika Islamističkog džihada.

Prethodno je Islamistički džihad saopštio da je postignut prekid vatre kako bi se okončale dvodnevne teške borbe sa Izraelom.

U sukobima su poginula najmanje 34 Palestinaca, uključujući tri žene i osmoro dece, a delovi Izraela bili potpuno paralisani, navodi AP.

Portparol Musab el-Berim je rekao da je dogovor uz posredovanje Egipta stupio na snagu jutros u 05:30 sati po lokalnom vremenu, prenosi AP. Ipak, nedugo nakon toga, sirene su se oglasile u Pojasu Gaze i ispaljeno je najmanje pet raketa na Izralel.

Borbe su izbile rano u utorak nakon što je Izrael ubio višeg komandanta ekstremističke grupe.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 15. nov 2019, 11:07) - anonymous [neregistrovani]

Ima samo jedno rešenje tamo

Da gospoda Izraelci izvole da se povuku sa okupiranih teritorija. Svih okupiranih teritorija. I onda će biti veće šanse za mir.