Sankt Peterburg, profesor raskomadao bivšu studentkinju

Profesor istorije u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov izvučen je iz ledene reke Mojke u centru Sankt Peterburga, sa torbom u kojoj su se nalazile ženske ruke.

Ugledni 63-godišnji profesor na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov, stručnjak za Napoleona Bonapartu, kojem je nekadašnji francuski predsednik Žak Širak 2003. dodelio orden Legije časti, uhapšen je juče zbog sumnje na ubistvo.

On je izvučen iz ledene reke Mojke u centru Sankt Peterburga, sa torbom u kojoj su se nalazile ženske ruke.

"Priznao je krivicu", rekao je danas njegov advokat Aleksandar Počuev i dodao da Sokolov žali zbog onoga što je uradio.

Sokolov je priznao istražiteljima da je tokom svađe pucao i ubio svoju ljubavnicu Anastasiju Ješčenko (24), i da joj je potom odsekao glavu, ruke i noge.

On je navodno bio pijan i pao je u reku dok je pokušavao da se otarasi delova tela, u blizini kancelarije istražitelja.

Planirao je, pišu mediji, da nakon uklanjanja tela izvrši samoubistvo u Petropavlovskoj tvrđavi obučen kao Napoleon Bonaparta.

Sokolov, istoričar koji je predavao i na Sorboni u Parizu, autor je više knjiga o francuskom caru.

Bio je konsultant u nekoliko filmova i učestvovao je u filmskim prikazima Napoleonovih ratova.

Studenti su Sokolova opisali kao talentovanog predavača, ali i ekscentričnog čoveka koji je povremeno vikao na francuskom.

Mediji su naveli da je Sokolov pretukao i pretio da će ubiti jednu studentkinju 2008. godine, ali da nikada nije optužen.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи