Asanžov otac: Moj sin bi mogao da umre u zatvoru

Otac osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža Džon Šipton strahuje da bi njegov sin mogao da umre u zatvoru u Velikoj Britaniji.

Džon Šipton je rekao da je nedavno posetio Asanža u britanskom zatovru i da je morao da se suoči sa gorkom istinom da bi njegov sin mogao da tamo umre.

"To nije gorko razočaranje oca, to je jednostavno činjenica... To je grozno", rekao je Šipton novinarima u Ženevi.

Dejli mejl navodi da je Šiptonovo upozorenje usledilo nakon što je prošle nedelje nezavisni tim eksperata UN saopštio da je Asanžov život u opasnosti zbog zatvorskih uslova u kojima se nalazi.

Asanž je 2010. godine iskoristio Vikiliks kako bi objavio poverljiva vojna i diplomatska dokumenta o američkom bombardovanju Avganistana i Iraka.

Osnivač Vikiliksa se od aprila nalazi u zatvoru sa strogim merama bezbednosti u Britaniji, nakon što je uhapšen u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se sedam godina skrivao od vlasti zbog nepoštovanja uslova kaucije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво