Sudija, lopove

UEFA suspendovala bugarskog sudiju Antona Genova, protiv koga se vodi istraga jer je na utakmici između Makedonije i Kanade svirao čak četiri penala i "ojadio" azijske kladionice.

Sudija Anton Genov je suspendovan jer su "postojale očigledne nepravilnosti i šeme za klađenje" tokom sporne utakmice, objašnjavajući da je sumnjiv broj postignutih golova i dosuđenih jedanaesteraca.

Zbog istrage, UEFA je Genova suspendovala na neodređeno vreme. On je trebao da sudi duel u Ligi šampiona između kijevskog Dinama i Barselone, hitro je skinut sa liste, a njegovo mesto na stadionu Valerij Lobanovski zauzeo je Englez Hauard Veb.

Istraga je pokrenuta pošto su kladionice izvestile da se previše ljudi kladilo na najmanje tri postignuta gola i četiri dosuđena penala., što je, kad su tiketi stigli na naplatu vlasnike kladionica koštalo oko osam miliona evra.

Genov je fudbalskoj javnosti u Srbiji postao poznat pošto je vodio meč "orlova" protiv Litvanije u Marijempolju u poslednjem kolu kvalifikacija. Domaći tim je tu utakmicu dobio sa 2:1, a oba gola postigao je iz penala.

"Sramno suđenje, dva izmišljena penala koja su skrojila utakmicu. Uzeto nam je ono što nam je pripadalo, čime je uništen trud onih koji su nastojali da i kroz Litvaniju prođu pobednički. Bugarin je, na žalost, tako nešto hteo i to su bile njegove prljave note. Nadam se da je svet prepoznao kugu u fudbalu", rekao je selektor Srbije Radomir Antić posle utakmice sa Litvanijom.

Ipak, u duelu između Makedonije i Kanade bugarski sudija je bio i delimično pravičan, pa su obe ekipe "dobile" po dva penala, koje su posmatrači ocenili kao, u najmanju ruku, sumnjive. Makedonci su oba puta bili precizni, dok su Kanađani svoje prilike propustili.

Utakmica, odigrana sredinom novembra u Strumici, završena je rezultatom 3:0 za Makedoniju.

Istovremeno, američki dnevnik "Ju-Es-Ej tudej" je objavio da je "interesantno što je bugarski fudbalski savez raspušten dan pre nego što je Genov isključen iz evropskog sudijskog udruženja", dok "Eurosport" tvrdi da UEFA ima dokaze o krivici ovog bugarskog sudije.

Makedonski mediji su, ranije, objavili izjavu neimenovanog svedoka, koji tvrdi da je bugarski sudija golmanu makedonske reprezentacije Pančevskom, pošto je odbranio penal, rekao: "Sad si našao da odbraniš".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво