U Hongkongu napadnuta redakcija agencije "Sinhua"

Policija u Hongkongu upotrebila je danas suzavac i vodene topove protiv demonstranata, od kojih su neki prethodno gađali policajce Molotovljevim koktelima. Tokom demonstracija u Hongkongu, nepoznate osobe napale su redakciju kineske agencije "Sinhua", preneli su kineski mediji, navodi RT.

Sukoba demonstranata i policije bilo je na više lokacija u Hongkongu, a ovonedeljni 22. protest prerastao je u nasilje pošto su demonstranti palili barikade na ulicama, stanice metroa, prodavnice, prenosi Rojters.

Na meti demonstranata, pored kineske redakcije, našle su se i kineske banke i poslovni objekti.

Policija je na demonstrante ispalila suzavac. Današnji skup nema zvaničnu policijsku dozvolu, ali to nije ranije sprečavalo ljude da mu se pridruže.

Policija je pozvala okupljene da se raziđu i upozorila ih da će biti procesuirani zbog održavanja ilegalnog skupa 22. vikenda na protestima. 

Tokom demonstracija u Hongkongu, nepoznate osobe napale su redakciju kineske agencije Sinhua, preneli su kineski mediji, navodi RT. 

Oni su zapalili vatru i na zidu napisali grafit "Deportujte kineske komuniste." 

Lokalni mediji objavili su i snimke na kojima se vidi vatra u holu redakcije u Hongkongu, grafiti na zidovima i razbijeni prozori.  

Protesti su počeli u junu zbog zakona o ekstradiciji Kini, ali kada je zakon povučen protesti su nastavljeni uz zahtev više autonomije od Kine, izbore, smenu šefice Vlade Keri Lam i ispitivanje nasilnosti policije prema demonstrantima.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво