Džonson predlaže izlaz iz krize – održati izbore 12. decembra

Britanski premijer Boris Džonson traži od lidera laburista Džeremija Korbina podršku za održavanje izbora 12. decembra i nudi mogućnost za usvajanje sporazuma o Bregzitu pre izbora.

Boris Džonson je, u pismu Džeremiju Korbinu na Tviteru, poručio da je "ekstremno skeptičan" u vezi sa tim da bi parlament zaustavio, kako je rekao, glasanje za odlaganje Bregzita.

Međutim, kako je Džonson dodao u pismu, on nudi poslanicima više vremena da usvoje sporazum koji je postigao sa EU, prenosi Rojters.

"Ako pristanete da sledeće nedelje glasate za održavanje izbora (kada EU ponudi odlaganje do 31. januara i kada to vlada prihvati, pošto je na to primorana od strane parlamenta), onda ćemo sve raspoloživo vreme – od sada do 6. novembra – staviti na raspolaganje za raspravu i glasanje o Sporazumu", istakao je Džonson.

To znači, kako je objasnio, da bi Bregzit mogao da se desi pre izbora 12. decembra ako poslanici tako odluče.

Donji dom Britanskog parlamenta je pre dva dana u načelu prihvatio najnoviji sporazum o Bregzitu koji je Džonson postigao sa Evropskom unijom.

Međutim, poslanici su odbacili vladin predlog da se procedura usvajanja dogovora obavi u naredna tri dana i zatražili više vremena za debatu – što je Džonson ocenio kao još jedno odlaganje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара