Britanska policija pronašla 39 tela u kamionu iz Bugarske, uhapšen vozač

U industrijskoj zoni istočno od Londona otkriven je kamion sa 39 tela koji je stigao u subotu iz Bugarske, saopštila je policija. Premijer Bugarske Bojko Borisov je naveo da se preminule osobe nisu ukrcale u kamion u Bugarskoj. Policija je saopštila da veruje da je kamion stigao iz Belgije.

 Vozač star 25 godina sa prebivalištem u Severnoj Irskoj je uhapšen.

"Trenutno radimo na identifikaciji žrtava, ali bi taj proces mogao da potraje", rekao je policijski oficir Ebdrju Mariner.

Britanska policija saopštila je da veruje da je prikolica kamiona u kojem je pronađeno 39 tela stigla iz Belgije, iz grada Zebriž, u luku Purflit, na istoku Engleske.

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da ga je vest o otkriću 39 tela muškaraca u kamionu u Eseksu zapanjila.

"Zapanjen sam ovim tragičnim incidentom u Eseksu. Dobijam redovna obaveštenja od Ministarstva unutrašnjih poslova i blisko sarađujemo sa policijom u Eseksu kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo", rekao je Džonson, prenosi Rojters.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova rekao je da će odgovorni za zločin biti privedeni pravdi.

Borisov: Preminule osobe se nisu ukrcale u Bugarskoj

Preminule osobe pronađene u kamionu u Britaniji nisu mogle da se ukrcaju u Bugarskoj, jer vozilo nije ušlo u našu zemlju od registracije 2017. godine, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

U razgovoru za BTV, Borisov je rekao da Bugarska sarađuje sa britanskim vlastima u istrazi, preneo je Rojters.

"Kamion je 2017. godine registrovala u Bugarskoj jedna Irkinja. Potom je napustio zemlju i nikada nije ponovo ušao. Tako da nikako ne možemo da budemo povezani, osim registarskih tablica kamiona", rekao je Borisov.

Za istragu ključna ruta kojom se kretao kamion 

Irski premijer Leo Varadkar je izjavio da će vlasti u toj zemlji sprovesti istragu ukoliko se utvrdi da je kamion u kome su pronađena tela prošao kroz Irsku.

"Potrebno nam je još informacija. Zaista je reč o strašnoj ljudskoj tragediji i sprovešćemo istragu ukoliko se utvrdi da je kamion prošao kroz Irsku", rekao je Varadkar u parlamentu.
Irska policija je saopštila da prati napredovanje istrage i da će britanskim kolegama pružiti svaku potrebnu pomoć.

Britanska policija je saopštila da je ključna ruta kojom je kamion iz Bugarske stigao do Irske i zatim ušao u Britaniju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 23. okt 2019, 20:41) - anonymous [neregistrovani]

Smor!

Sigurno su Velšani koji su hteli da se prorisvercuju Englesku.

(sreda, 23. okt 2019, 13:50) - Ehli... [neregistrovani]

?

Pakao...

(sreda, 23. okt 2019, 11:32) - anonymous [neregistrovani]

Užas

Grozno