Turska: Povlače se kurdski borci, rok ističe u utorak

Turska vojska je saopštila da pomno prati povlačenje kurdskih boraca sa severoistoka Sirije, navodeći da je zabeležila da je najmanje 125 vozila sa borcim. Turski ministar spoljnih poslova ponovio je upozorenje da će njegova zemlja nastaviti vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije ako kurdski borci ne napuste tu oblast a napustilo tu oblast.

U saopštenju je turska vojska navela da je zabeleženo 36 incidenata u kom je korišćena bojeva municija od kako je postignut sporazum o petodnevnom primirju, prenosi AP.

Sjedinjene Države i Turska postigle su sporazum o obustavi borbene operacije 17. oktobra u periodu od 120 sati, kako bi kurdske jedinice Sirijskih demokratskih snaga imale vremena da napuste područje pogranične "sigurnosne zone".

Turski ministar spoljnih poslova ponovio je upozorenje da će njegova zemlja nastaviti vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije ako kurdski borci ne napuste tu oblast pre isteka dogovora o prekidu vatre, u utorak uveče.

"Ukoliko se ne povuku, naša operacija će ponovo biti pokrenuta", poručio je Mevlut Čavušoglu.

Šef turske diplomatije je optužio kurdske grupe u Siriji da su 30 puta prekršile sporazum o petodnevnom primirju, ističući da su turske snage uzvratile na napade.

Kurdski borci, prema rečima Čavušoglua poštuju dogovor i povlače se iz oblasti koje Turska kontroliše posle operacije, pokrenute 9. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво