Britanci žele da "poslednja reč" bude njihova, imaju poruku za "moćnike"

Više od 190.500 ljudi je za manje od 48 časova potpisalo pismo u kojem se traži raspisivanje referenduma "Poslednja reč".

Potpisivanje pisma nalik na peticiju organizovali su Pipls vout i Independent, a njome se traži od zvaničnika u Ujedinjenom Kraljevstvu i Evropskoj uniji da učine sve kako bi se Britancima omogućilo da imaju poslednju reč kada je u pitanju Bregzit.

Time bi narod mogao da odluči da li sporazum koji je Boris Džonson potpisao predstavlja "volju naroda".

Ta peticija će biti dostavljena Dauning stritu i Parlamentu, kao i Evropskom parlamentu i Evropskom savetu.

I članovima parlamenta će biti poslati spiskovi potpisnika iz njihovih izbornih jedinica.

Ova peticija je usledila nakon što su hiljade Britanaca protestovale na ulicama Londona kako bi tražili novi referendum o Bregzitu.

Ovo je tekst pisma:

Pismo naroda moćnicima

Vi imate veliku moć ovde u UK i u EU. Ali mi, narod, tražimo od vas da poštujete demokratske vrednosti koje delimo i da nam date poslednju reč kada je u pitanju Bregzit.

Više od tri godine posle referenduma, Bregzit više nije bleda ideja na glasačkom listiću već veoma realna i štetna mogućnost. Poslednji predloženi sporazum nije u skladu sa datim obećanjima, niti predstavlja volju naroda.

Ne želimo da nas moćnici primoraju na Bregzit koji će da ošteti i našu ekonomiju i ekonomiju EU, da ugrozi mir u Severnoj Irskoj, kao i dovede do godina neizevesnosti i haosa.

Molimo vas, ne okrećite leđa poslednjoj šansi koja bi nam omogućila da se ne okrenemo jedni protiv drugih.

Dozvolite nam da se izjasnimo da li želimo da se nastavi sa Bregzitom. Dozvolite nam da odlučimo.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи