Erdogan: Ne odugovlačite

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je iz Istanbula poruku Sjedinjenim Državama u vezi sa dogovorom koji su pre nekoliko dana postigli.

Turska očekuje da će Sjedinjene Države ispuniti svoje obećanje i da se neće služiti taktikom odugovlačenja, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je najavio da će se ofanziva nastaviti ako se kurdske jedinice ne povuku u tom roku.

U međuvremenu su Sirijske demokratske snage, koje predvode Kurdi saopštile da su povukle sve svoje borce iz graničnog grada Ras el Aina.

Sjedinjene Američke Države i Turska su u četvrtak postigle dogovor o petodnevnom prekidu vatre na severu Sirije, kojim će se omogućiti povlačenje kurdskih snaga.

Prema tom dogovoru, uspostaviće se bezbednosna zona široka 32 kilometra.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. okt 2019, 11:42) - anonymous [neregistrovani]

Moliću pitanje.

Ako Kurdi, koji su se stavili svo ovo vreme u službi Amerikanaca koji su, po normama međunarodnog prava, napali i zauzeli teritoriju suverene države, "predvodioci Sirijskih DEMOKRATSKIH snaga", šta je molim lepo Sirijska državna vojska koja tu državu brani na nekoliko frontova od svih tih uljeza? Jel po normama svih meni poznatih nacionalnih i međunarodnih zakona, stavljanje u službu okupatorske armije, bilo koja to bila, zove se izdaja a ne demokratija.