Amerikanci se povlače ka Iraku, uništili svoju bazu sa pistom

Američki vojnici koji su se povukli iz Sirije uništili su svoju bazu sa pistom za vojne transportne avione i helidromom u toj zemlji, izvestila je sirijska novinska agencija Sana.

Baza koja se nalazi u blizini Tel Bajdara je potpuno uništena nakon povlačenja američkog kontigenta, prenosi Tas pisanje Sane.

Pored toga, američke trupe treba da se evakuišu iz baze Lajf stoun u blizini brane na Eufratu u pokrajini Hasakah.

Izveštač Sane je rekao da se nekoliko vojnih vozila SAD jutros povuklo iz okoline Alepa i iz Rake, preko provincije Hasaka. Oni su se uputili ka Iraku.

Pre nekoliko dana snage SAD uništile su i svoju bazu u blizini sirijskog grada Ajn el-Arab, koja se nalazi 150 kilometara od Alepa.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво