Zaharova upitala Vašington: Kojim se delom SAD graniče sa Severnom Makedonijom i Albanijom

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upitala je kojim se to delom SAD graniče sa Severnom Makedonijom i Albanijom, da lobiraju za njihovu integraciju u drugi kontinent.

Zaharova je na taj tačin reagovala na navode portparolke američkog Stejt departmenta Morgan Ortagus na Tviteru da je Vašington razgočaran što na samitu lidera EU nije postignut dogovor o otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, kao i da podržava težnje tih zemalja da se pridruže EU i nastavak reformi za dobrobit njihovih građana.

"Može se razumeti da su američke diplomate 'pomešale' Arhangelsk sa Severodvinskom. Strana zemlja, nisu imali kartu. Ali kojim svojim delom se SAD graniče sa Severnom Makedonijom i Albanijom kako bi lobirale za njihovu integraciju u udruženje na drugom kontinentu, to bi Stejt department trebalo da zna", navela je Zaharova na svom nalogu na Tviteru.

Ona je dodala da razume da nakon izlaska Velike Britanije iz EU "treba zakrpiti rupu", ali Brisel, kako je navela, sam mora da shvati šta ga čeka od stupanja ovih zemalja u redove EU, prenosi Sputnjik.

Lideri EU prekinuli su razgovore bez sporazuma o tome da se pokrenu pregovori sa Albanijom i Severnom Makedonijom za članstvo u Uniji, a dogovoreno je da se odluka o tome donese do kraja oktobra.

Dve zemlje očekivale su da na samitu dobiju zeleno svetlo za početak pregovora o pridruživanju EU, ali Evropska komisija insistirala je da budu ispunjeni svi kriterijumi, prenosi AP.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво