Džonson: Trenutak je da okončamo Bregzit

Premijer Velike Britanije Boris Džonson nada se da će britanski parlament prihvatiti novi sporazum koji je danas sklopljen sa Evropskom unijom.

Boris Džonson je istakao da se nada pozitivnom ishodu glasanja u Vestminsteru, kako bi Britanija mogla da napusti blok 31. oktobra bez odlaganja.

"Sada je trenutak da okončamo Bregzit i da zatim zajedno radimo na izgradnji buduće saradnje, za koju smatram da može biti izuzetno pozitivna za obe strane, i za UK i za EU", rekao je Boris Džonson u Briselu na konferenciji sa predsednikom EK Žan Klod Junkerom.

Junker je naveo da postignuti sporazum pored britanskog parlamenta sada mora da odobri i Evropski parlament.

"Dogovor je postignut zarad naroda i mira, a ne zbog političara. Počećemo razgovore o našim budućim odnosima odmah pošto se odobri sporazum", najavio je Junker.

Zaključio je da je srećan zbog postignutog sporazuma, ali i tužan zbog izlaska Velike Britanije iz EU.

Novi sporazum EU i Velike Britanije postignut je danas u Briselu, a trebalo bi da ga tokom dana potvrde i evropski lideri na samitu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара