Kraljica Elizabeta podržala Džonsona

Prioritet britanske vlade je da napusti Evropsku uniju 31. oktobra, izjavila je engleska kraljica Elizabeta Druga.

Govoreći pred parlamentom, koji utvrđuje zakonodavnu agendu vlade, kraljica Elizabeta Druga podržala je plan premijera Borisa Džonsona da "radi na novom partnerstvu sa Evropskom unijom, zasnovanom na slobodnoj trgovini i prijateljskoj saradnji", prenosi Rojters.

Kraljica je dodala i da će britanska vlada, nakon izlaska iz EU, obezbediti da država i dalje ima vodeću ulogu u svetskim poslovima, kao i da će nastaviti da brani svoje interese, prenosi Bi-Bi-Si.

"Moja vlada će biti u prvim redovima pri rešavanju najkompleksnijih međunarodnih bezbednosnih problema", rekla je kraljica.

Nakon govora kraljica Elizabeta Druga vratila se u Bakingemsku palatu, a među prisutnima u Parlamentu je, prenosi Bi-Bi-Si, i bivša premijerka Tereza Mej.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи