Uhapšeni ekološki aktivisti, među njima i belgijska princeza

Policija u Amsterdamu uhapsila je 130 aktivista pokreta "Pobuna protiv istrebljenja" (Extinction Rebellion) jer su satima blokirali most u centru grada u okviru kampanje svetske nedelje građanske neposlušnosti kojom zahtevaju mere protiv klimatskih promena.

Aktivisti su nakon kratkog vremena oslobođeni, ali će morati da plate kaznu od po 380 evra, jer nisu imali dozvolu da zatvore most, prenosi holandska TV NOS.

Pristalice tog pokreta uhapšene su i u Londonu, a britanska policija saopštila je da je uhapšeno 28 aktivista koji su pokušali da blokiraju ulaz u ribarnicu Bilingsgejt u istočnom Londonu

U ranim jutarnjim satima demonstranti su seli ispred ulaza u najveću ribarnicu u Velikoj Britaniji, prenosi Index i dodaje da je poliocija pokušala da ih spreči u tome.

Inače, policija je saopštila da je od prošlog poneđeljka do danas uhapsila skoro 1.300 pripadnika Pokreta.

Skaj njuz prenosi da je među uhapšenima bila i belgijska princeza Esmeralda, koja u Londonu živi i radi kao novinar i autor dokumentarnih filmova.

Ona je vest o svom hapšenju objavila na svom Tviteru, navodeći da je oslobođena ali je i dalje pod istragom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 13. okt 2019, 02:40) - milan lala [neregistrovani]

Javni red i mir u demokratiji

Tako to radi policija u EU kad se krsi javni red i mir, odmah hapsi cak i princezu . A u Srbiji nasa policija "prede vunu i kucinu" dok bahati protestanti farabaju ulaze i trgove, nasilno upadaju u nacionalnu TV kucu , blokiraju saobracaj , stopiraju renoviranje grada. prave barikade na gradskim ulicama , ruse saobracajne znakove ....itd.... itd . Vrlo cudno ponasanje organa reda.