Francuska ne menja odluku, ne da azil Edvardu Snoudenu

Šef francuske diplomatije Žan Iv le Drijan navodi da nema razloga da Francuska promeni odluku iz 2013. kada je odbila da odobri azil bivšem službeniku američke Agencije za nacionalnu bezbednost Edvardu Snoudenu.

Edvard Snouden je pre dva dana, kada su njegovi memoari objavljeni u 20 zemalja sveta uključujući Francusku, rekao da je 2013. godine tražio azil u Francuskoj kada je na vlasti bio Fransoa Oland, ali da se nada da će mu sada predsednik Emanuel Makron to odobriti.

Snouden je to rekao nakon što je jedna ministarka u aktuelnoj francuskoj vladi rekla da bi mu odobrila azil, da je to do nje.

Desetak zemalja već je odbacilo njegov zahtev za azil.

Snouden živi u egzilu u Rusiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво