Netanjahu nema većinu, presudiće Liberman

Aktuelni premijer Izraela Benjamin Netanjahu nije uspeo da obezbedi većinu u drugim parlamentarnm izborima u ovoj godini, pokazuju izlazne ankete koje su objavile dve izraelske televizijske mreže.

Na današnje izbore izašlo je 69,4 odsto birača. Birali su se poslanici Kneseta u kojem ima 120 mesta.

Očekuje se da će Plavo-bela alijansa Benija Ganca osvojiti između 32 i 34 mesta u parlamentu, a Likud Benjamina Netanjahua između 31 i 33 mesta.

Mediji navode da se time otvara put da lider partije Jisrael Bejtenu Avigdor Liberman bude taj koji će odlučivati o tome ko će sastaviti vladu.

Tokom kampanje, Liberman je rekao da želi vladu jedinstva u kojoj će Likud deliti vlast sa Plavo-belima, što je Netanjahu isključio kao opciju.

Netanjahu posle aprilskih izbora nije uspeo da sastavi novu vladu, iako su Likud i njegovi saveznici osvojili većinu. Ali umesto da vrati mandat za formiranje vlade, Netanjahu je raspisao nove izbore.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво