Ruska FSB: Privedeno 80 državljana Severne Koreje

Posle incidenta u Japanskom moru, ruska Federalna služba bezbednosti saopštila je da je zaplenila dva čamca i privela više od 80 državljana Severne Koreje.

Kako je ranije objavljeno, tri pripadnika ruske pogranične službe ranjena su danas u napadu posade severnokorejskog čamca koji se bavio krivolovom u Japanskom moru.

"Članovi posade severnokorejskog čamca, kojih je bilo više od 45, izvršili su oružani napad na članove posmatračke grupe na brodu pogranične službe. Trojica graničara su ranjena", naveli su ranije iz FSB za Tas.

Ruska agencija dodaje da su graničari FSB preuduzeli odlučne mere u suzbijanju ilegalnih aktivnosti.

Prema navodima FSB, dva severnokorejska čamca i 11 motornih čamaca su ušli u rusku ekonomsku zonu u Japanskom moru i oni su zaplenjeni.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo najvišeg diplomatskog predstavnika Severne Koreje zbog tog incidenta, agencija RIA.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи