U dva odvojena napada u Avganistanu 48 poginulih

U eksploziji u blizini predizbornog mitinga severno od Kabula, kojem je prisustvovao i avganistanski predsednik Ašraf Gani, poginulo je 26 ljudi, a 48 osoba je povređena. U eksploziji bombe u centru Kabula poginule su 22 osoba, potvrdila je avganistanska policija.

Ašraf Gani, koji je trebalo da se obrati na skupu u provinciji Parvan, nije povređen u napadu militanata, prenosi Rojters.

"Žene i deca su među stradalima, i najveći broj žrtava najverovatnije će biti civili. Hitna pomoć je još na terenu i moguće je da će taj broj rasti", izjavio je Abdul Kasim Sangin, šef bolnice.

Kako su saopštili lokalni zvaničnici, napad je izveo bombaš-samoubica, ali nijedna grupa još nije preuzela odgovornost.

U odvojenom napadu, u centru Kabula poginule su najmanje 22 osobe, saopštila je policija.

Talibani su preuzeli odgovornost za najnovije napade. 

Talibanske vođe najavile su intenzivne napade na avganistanske i strane vojne snage kako bi odvratili ljude od glasanja na predsedničkim izborima 28. septembra, na kojima Gani želi da osvoji drugi petogodišnji mandat.

Mirovni razgovori između SAD i talibana su doživeli neuspeh prošle nedelje, kada su obe strane pokušale da dođu do sporazuma o povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво