Aktivisti pokušali dronovima da "napadnu" Hitrou

Aktivisti za klimatske promene planirali su da poremete rad londonskog aerodroma Hitrou uz pomoć ilegalnih bespilotnih letelica. Pokušaj nije uspeo jer uređaji nisu uspeli da polete, a najveći evropski aerodrom nastavio je da radi kao i obično.

Grupa "Hitrou Pauza" imala je za cilj da prizemlji letove uz pomoć ilegalnih bespilotnih letelica unutar pet kilometara od aerodroma, kako bi izvršila pritisak na vladu da preduzme oštrije korake za smanjenje emisije ugljenika.

Iz aerodroma poručuju da pokušaj akcije nije uticao na letove, prenosi Rojters.

"Saobraćaj nije poremećen. Piste i putevi funkcionišu", rekla je portparolka aerodroma Hitrou.

Policija je u petak uhapsila dva muškarca na aerodromu zbog sumnje da su planirali da počine javnu smetnju u funkcionisanju aerodroma, a pet drugih osoba uhapšeno je u četvrtak po istim osnovama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво