Rusija broji glasove posle lokalnih izbora

U Rusiji su održani lokalni izbori, na kojima su građani birali regionalne i lokalne vlasti, kao i poslanike za upražnjena poslanička mesta u Državnoj dumi. Jedinstvena Rusija ostaje vodeća politička snaga u našoj zemlji, rekao je premijer Dmitrij Medvedev.

Odmah nakon zatvaranja biračkih mesta oglasio se ruski premijer i lider Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev, koji je rekao da prema izlaznim anketama njegova stranka ostaje vodeća politička snaga u Rusiji.

"Sudeći prema informacijama koja nam stižu sa Dalekog istoka i iz Sibira, Jedinstvena Rusija ostaje vodeća politička snaga u našoj zemlji", rekao je Medvedev.

Agencija Rojters, pozivajući se na RIA Novosti, prenosi da prvi rezultati izbora za gradski parlament u Moskvi pokazuju da Jedinstvena Rusija ima za trećinu manje poslaničkih mesta nego što je imala do sad.

Na prošlim izborima Jedinstvena Rusija osvojila je 28 poslaničkih mesta, od ukupno 45, i tako imala apsolutnu većinu u Moskvi.

Za samostalno formiranje vlasti potrebno je najmanje 26 mandata, pišu mediji.

Još uvek nema zvaničnih rezultata izbora za gradski parlament u Moskvi. 

Opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji nije mogao da učestvuje na izborima, pozvao je svoje simpatizere da na izborima u moskovskom regionu glasaju za neke druge kandidate i partije, sve sa ciljem da vladajuća partija ima što manje glasova.

Komunistička partija osvojila je 13 poslaničkih mesta u odnosu na pet mandata koliko su osvojili na prethodnim izborima. 

Lokalni izbori održani su u 85 regiona širom zemlje, a izbori za moskovsku Dumu posebno su važni zbog predstojećih parlamentarnih izbora 2021. godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво