Putin: Rusija će proizvesti rakete, ali ih neće rasporediti

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će Rusija proizvesti rakete, zabranjene prema nuklearnom sporazumu iz hladnoratovske ere koji je istekao prošlog meseca, ali da ih Moskva neće rasporediti ukoliko to prethodno ne učine Sjedinjene Države.

Govoreći na ekonomskom forumu na ruskom Dalekom istoku, Vladimir Putin je rekao da ga brine eventualno američko raspoređivanje raketa u Japanu i Južnoj Koreji jer bi predstavljalo pretnju velikom delu teritorije Rusije, preneo je Tas.

"Ako američke rakete budu raspoređene u Japanu ili Južnoj Koreji, razumemo da će to biti učinjeno kako bi se izbalansirale potencijalne pretnje iz Severne Koreje, ali to će nam stvoriti određene znatne probleme", rekao je Putin.

Kako je rekao, ti raketni sistemi bi najverovatnije uspeli da dostignu ciljeve na znatnom delu teritorije Rusije, uključujući Daleki istok.

Vašington se prošlog meseca povukao iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa optužujući Rusiju da je prekršila taj sporazum, što Rusije negira.

Predsednik Rusije izjavio je da su razgovori sa Ukrajinom o razmeni zarobljenika u završnoj fazi i da bi mogao da bude razmenjen veliki broj ljudi.

Putin je rekao da bi razmena zarobljenika između Moskve i Kijeva mogla da obeleži korak ka normalizaciji odnosa između dve zemalje, preneo je Rojters.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво