Odobrena sredstva za zid SAD na granici sa Meksikom

Američki ministar odbrane Mark Esper odobrio je upotrebu 3,6 milijardi dolara iz sredstava za vojne projekte za izgradnju zida dugog skoro 282 kilometra duž granice s Meksikom koji je tražio predsednik Donald Tramp, prenosi AP.

Zvaničnici Pentagona nisu želeli da otkriju kojih 127 projekata će biti oštećeno, ali su rekli da će detalji biti poznati u sredu, kada o tome bude obavešten Kongres, prenosi AP.

Oni su rekli da će polovina novca doći iz vojnih projekata u SAD, dok će ostatak doći iz projekata u drugim zemljama.

Tramp je proglasio vanrednu situaciju kako bi iskoristio vojne i druge savezne fondove da bi se izgradio zid, nakon što je Kongres obezbedio samo deo od 5,5 milijardi dolara koje je predsednik tražio. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво