Najmanje pet žrtava uragana na Bahamima, Amerika na udaru

Uragan "Dorijan" nastavlja da razara Bahame. Stradalo je pet osoba i pričinjena velika materijalna šteta. Super oluja četvrte kategorije svakog časa mogla bi da pogodi istočnu američku obalu, pa je sa Floride, iz Severne Karoline i Džordžije – evakuisano više od milion ljudi.

Ekstremna oluja opasna po život, jedna od najjačih na Atlantiku ikad, ubila je najmanje petoro ljudi na bahamskim ostrvima Abako. Pod vodom su čitava naselja, uništeno je više od 13.000 domova, a ogromna šteta pričinjena je putevima i elektromreži.

"Nalazimo se usred istorijske tragedije. Moramo da se fokusiramo na potragu i spasavanje ljudi. Spasilačke ekipe krenuće u akciju čim vremenski uslovi budu dozvolili. Stanovnici Velikih Bahama, ozbiljno su ugroženi, upozoravam ih da do daljeg ostanu kod kuće", upozorava Hubert Minis, premijer Bahama.

Talasi su bili viši od sedam metara, vetar jači od 300 kilometara na sat. Mnogi su bez struje, u skloništima po školama i crkvama.

"Ovo nisam do sada video. Osećate se nemoćno u borbi sa prirodom, vaš život je u božjim rukama.", navodi Sulbert Mils, stanovnik Bahama.

Pilot – lovac na uragane, avionom je uleteo u središte "Dorijana" i uspeo da se probije kroz oko oluje. Kasnije danas, očekuje se udar na američku jugoistočnu obalu, pa je u toku evakuacija stanovnika Floride, Severne Karoline i Džordžije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара