Pompeo razgovarao sa šefom danske diplomatije

Američki državni sekretar Majk Pompeo razgovarao je sa šefom danske diplomatije i pohvalio američko-dansku saradnju u oblasti bezbednosti, dan nakon što je predsednik Donald Tramp iznenada otkazao posetu Danskoj zbog toga što je odbacila njegovu ideju o kupovini Grenlanda.

"Sekretar Pompeo je telefonom razgovarao sa danskim ministrom Jepe Kofodom u vezi odlaganja posete predsednika Trampa Danskoj", saopštila je portparolka Stejt departmenta Morgan Ortagus, javio je Rojters.

U saopštenju se dodaje da je Pompeo izrazio uvažavanje prema saradnji Danske kao jednoj od saveznika SAD, kao i doprinos te zemlje u razmatranju zajedničkih globalnih prioriteta u oblasti bezbednosti.

Pompeo i Kofod su takođe razgovarali o jačanju saradnje sa Danskom, uključujući Grenlad na Arktiku.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи