Demokratske članice Kongresa kritikuju Izrael

Ilhan Omar i Rašida Tlaib oštro su kritikovale Izrael jer im je uskratio ulazak u zemlju i pozvale kolege da posete tu zemlju umesto njih.

Kongresmenka Ilhan Omar iz Minesote rekla je da predsednik SAD Donald Tramp i izraelski premijer Benjamin Netanjahu potiskuju zakonodavce u izvršavanju svoje nadzorne uloge, prenosi AP.

"Ohrabrila bih kolege da posete i sastanu se s ljudima s kojima ćemo se sretati, da vide i čuju priče koje ćemo čuti. Ne možemo dozvoliti da Tramp i Netanjahu uspeju u skrivanju surove stvarnosti okupacije", rekla je Omarova na konferenciji za novinare.

AP podseća da je Izrael ranije zabranio ulazak za prve dve muslimanke izabrane u Kongres zbog njihovih kritika Izraela zbog odnosa prema Palestincima i podrške međunarodnom pokretu bojkota, prestanku investiranja i sankcija.

Izraelski zvaničnici su kasnije dali dozvolu Rašidi Tlaib da poseti svoju baku na Zapadnoj obali, što je ona odbila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво