Sjedinjene Države prete Grčkoj

Ukoliko Grčka prihvati da iranski tanker pristane u njenim vodama, iz Stejt departmenta najavljuju da bi takav potez mogao da ima krivične posledice po Atinu.

Zvaničnik Stejt departmenta je naveo da su Sjedinjene Američe Države prenele svoju "snažnu poziciju" vladi u Atini u vezi sa iranskim tankerom, za koji Vašington tvrdi da nosi naftu za Siriju.

"Svako nastojanje da se pomogne tankeru može se smatrati pružanjem materijalne podrške onima koje je SAD označila za terorističku organizaciju i može imati potencijalne krivične posledice", rekao je zvaničnik Stejt departmenta, prenosi Rojters.

Tanker Adrijan Darija 1, otisnuo se iz gibraltarske luke kasno u nedelju i podaci za praćenje brodova pokazuju da plovi ka Kalamati u Grčkoj. 

Američki zvaničnik rekao je da tanker prevozom nafte pomaže Islamskoj revolucionarnoj gardi, koju su Sjedinjene Države označile kao terorističku organizaciju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи