Tramp: Pregovori sa Pekingom da sačekaju dok se ne smiri situacija u Hongkongu

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da bi trgovinski pregovori sa Pekingom mogli da sačekaju dok se ne smanje napetosti u Hongkongu, gde od juna traju antivladine demonstracije.

Šef Bele kuće je do sada malo govorio o protestima u Hongkongu. Sada je pohvalio kineskog predsednika Si Đinpinga i naglasio da on lično može da razreši situaciju.

"Poznajem predsednika Sija dobro. On je sjajan lider koji veoma ceni svoj narod. Nemam nikakve sumnje da ukoliko to želi predsednik Si može brzo i humano da reši problem u Hongkongu. Predlažem sastanak sa njim", poručio je Donald Tramp.

O situaciji u Hongkongu oglasio se novi kineski ambasador u Moskvi.

"Hongkong je kineski, a ne američki ili engleski. Nećemo dozvoliti strancima da zabadaju nos u naše unutrašnje stvari. Kina ima dovoljno snage, sposobnosti i spremnosti da brani svoje interese", ističe Džang Hanhui, ambasador Kine u Moskvi.

Za to vreme u Hongkongu se situacija ne smiruje. Ispred policijske stanice snage reda su upotrebile suzavac da bi rasterale demonstrante.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво