Aerodrom u Hongkongu i dalje zatvoren, Kina obavlja vežbe blizu granice

Već drugi dan letovi sa aerodroma u Hongkongu su obustavljeni zbog protesta, nakon što su demonstranti zauzeli sve terminale. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide oklopni transporteri Narodne policije kako idu ka lokaciji u Šenženu gde se održavaju vežbe, prenosi AP.

Aerodrom u Hongkongu, jedan od najprometnijih na svetu, otkazao je od juče sve letove, pošto je nekoliko hiljada demonstranata koji traže demokratske promene ušlo na glavni terminal.

Zvanični Peking navodi da su vojska i jedinice obaveštajnih službi počele velike vojne vežbe, koje nikako nisu povezane sa uličnim neredima, a koje se održavaju u Šenženu, udaljenom 25 kilometara od Honkonga.

Američki Es-En-Bi-Si prenosi da je službeni list Komunističke partije Kine "Pipl dejli" objavio na društvenim mrežama da je Narodna oružana policija u Šenženu spremna da spreči "nerede, uznemiravanja, veliko nasilje i zločin i pitanja socijalnog osiguranja u vezi s terorizmom".

Kako dalje navodi Es-En-Bi-Si, u kineskom izdanju Global tajmsa jutros je objavljena vest da "ukoliko hongkonški demonstranti ne mogu da pročitaju signal o naoružanoj policiji koja se okuplja u Šenženu, oni traže samouništenje".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво