Ruski bombarderi u pratnji američkih i kanadskih lovaca

Dva ruska strateška bombardera iznad Beringovog mora ispratili su američki i kanadski lovci.

Rusko ministarstvo odbrane navelo je da su dva bombardera Tu-95 letela iznad međunarodnih voda tokom desetočasovne misije koja je bila deo vežbe "Okeanski štit".

Kako se dodaje u saopštenju, u nekim delovima njihovog leta, ruske avione pratili su lovci F-22 i CF-18.

AP navodi da ruski vojni avioni rutinski prate letelice NATO-a u blizini ruske granice, što čine i američki i NATO vojni avioni kada su u pitanju ruske letelice.

I Severnoamerička komanda zaštite vazdušnog prostora (NORAD) potvrdila je bliski susret ruskih bombardera Tu-95 sa dva američka borbena aviona F-22 i dva kanadska lovca CF-18 na oko 200 kilometara od obale Aljaske.

Iz NORAD-a navode da ruski avioni ni u jednom trenutku nisu napustili međunarodni vazdušni prostor.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи