Zelenski razgovarao s Makronom, traži hitan sastanak "normandijske četvorke"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, koji je podržao inicijativu Zelenskog da se obavi nova runda pregovora kvarteta Francuska, Nemačka, Ukrajina i Rusija, povodom konflikta u Donbasu, u istočnoj Ukrajini.

Kijev, kako je preneo Rojters, insistira na novoj rundi razgovora takozvanog "Normandijskog formata", u koji su uključene Nemačka, Francuska, Ukrajina i Rusija, kako bi pokušali da pronađu rešenje za konflikt u Donbasu.

Zelenski je ranije danas izjavio da je telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom povodom pogibije četiri ukrajinska vojnika u regionu Donbasa i pozvao Putina da izvrši uticaj na borce u toj oblasti.

Sukobi u Donbasu počeli su 2014. godine, a sporazum o primirju postignut je godinu dana kasnije, iako povremeno dolazi do manjih sukoba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи