Policija upala u kuću bivšeg predsednika Kirgistana

Specijalne snage Kirgistana upale su u kuću bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva, koji se suočava sa optužbama za korupciju i zloupotrebu službenog položaja. Jedan pripadnik specijalnih jedinica Kirgistana poginuo je, a najmanje 36 osoba je ranjeno, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Biškeku.

Situacija je za sada nejasna i nema pouzdanih informacija šta se dešava. Pristalice Atambajeva su najpre saopštile da je on uhapšen, ali je nešto kasnije to demantovano.

Pojavila se i informacija da su neki pripadnici specijalnih jedinica prešli na stranu pristalica Atabajeva, što je ubrzo demantovao Državni komitet za nacionalnu bezbednost, koji je saopštio da je akcija hapšenja još u toku.

Parlament Kirgistana ukinuo je u junu imunitet Atambajevu. Od tada njegove pristalice stalno su ispred njegove kuće u selu Koi-Taš, 20 kilometara južno od prestonice Biškeka.

Atambajev je tri puta pozivan da da izjavu državnim organima, ali se nijednom nije odazvao, tvrdeći da je nevin i da je optužbe protiv njega isfabrikovao sadašnji predsednik Sobonaj Ženbekov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво