Eksplodirao automobil u Kabulu, poginulo 14 osoba

Najmanje 14 osoba je poginulo, a oko 150 povređeno kada je eksplodirao automobil-bomba nedaleko od policijske stanice u Kabulu, prestonici Avganistana. Među poginulima ima mnogo žena i dece. Odgovornost za eksploziju preuzeli su talibani, prenosi Rojters.

Nesreća se dogodila u jutarnjim časovima u zapadnom delu grada, kada se automobil zaustavio ispred stanice, izjavio je porptparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi.

Dodao je da su povređeni prebačeni u bolnicu.

U međuvremenu je jedan visoki zvaničnik izjavio da je na istoku grada u toku akcija protiv pobunjenika, prenosi AP.

Talibani navode da je cilj napada bio centar za obuku snaga bezbednosti. Žrtve su uglavnom civili, a poginula su i četiri policajca. Među povređenima ima mnogo žena i dece.

"Stalni napadi talibana svedoče o tome da oni, nažalost, nisu za mir. Svaki napad talibana je kočnica mirovnog procesa", istakao je portparol predsednika Avganistana Ašraf Gani.

U Avganistanu nasilje ne jenjava iako je delovalo da su Talibani i SAD nadomak istorijskog dogovora koji bi podrazumevao povlačenje američke vojske u zamenu za obećanje talibana da Avganistan neće koristiti kao bazu za napade ekstremista.

Talibani pozivaju na bojkot predsedničkih izbora zakazanih za 28. septembar i prete napadima na predizbornim skupovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво