Lider Turkmenistana pred "Vratima pakla", snimak opovrgava glasine da je mrtav

Objavljen je snimak predsednika Turkmenistana kako vozi reli automobil oko "Vrata pakla" u pustinji. Taj snimak bi trebalo da opovrgne glasine da je preminuo.

Šezdesetdvogodišnji Gurbanguli Berdimuhamedov pojavljuje se u 28-minutnom snimku na kojem jaše, vozi bicikl, pokazuje ministrima kako da dižu tegove i gađaju bika jurišnom puškom.

Vrhunac snimka je kada on vozi automobil oko zapaljene jame, nazvane "Vrata pakla", pišu svetski mediji.

U pitanju je polje prirodnog gasa koje neprestano gori, otkako su ga zapalili naučnici još 1971. godine.

Lidera Turkmenistana nekoliko nedelja nije bio u javnosti, pa su se u ruskim medijima pojavile spekulacije da je preminuo.

Jednoj radio-stanici u Moskvi je malo poznati analitičar rekao da mu je smrt Berdimuhamedova potvrdio biznismen koji ima veze u obaveštajnim krgovima.

Tas je zatim preneo saopštenje ambasade Turkmenistana koja negira te navode.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво