Preživeli napad u Krajstčerču gosti kralja Salmana

Porodice stradalih i preživeli u pucnjavi u džamiji u Krajstčerču na Novom Zelandu otputovaće ove nedelje na hodočašće u Saudijsku Arabiju, gde će biti gosti kralja Salmana.

Kralj Salman će platiti troškove putovanja i smeštaja za oko 200 osoba, što će ga, prenosi AP, koštati više od milion dolara.

Mnogi od njih se nadaju da će im hadžiluk pružiti šansu da se oporave od velike tragedije.

Teroristički napad na Novom Zelandu dogodio se 15. marta ove godine, a Australijanac Brenton Tarant je optužen da je ubio 51 osobu u dve džamije u Krajstčerču.

Tarant je pre napada objavio manifest na 74 strane u kojem je izneo gledište o "nadmoćnosti belaca" i plan napada na džamije.

Hadžiluk je jedan od pet stubova islama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи