Ubijen Festim Lato, Albanac koji je organizovao sopstvenu vojsku u Holandiji

Telo kontroverznog albanskog političara Festima Lata pronađeno je u amsterdamskom kanalu, javljaju holandski mediji. Lato je imao privatnu vojsku koja je bila smeštena u njegovoj kući u Aferdenu. Samoproglašeni je predsednik Ćamerije, dela Grčke koji svojataju albanski nacionalisti.

Holandski Telegraf navodi da su vlasti bile svesne činjenice da je Lato organizovao privatnu vojsku na svom imanju u Aferdenu, ali da, iz nepoznatih razloga, nisu reagovale.

Vojnike Festima Lata uvežbavali su "vojnici sa Kosova", navode holandski mediji, tvrdeći da su regruti te organizacije spavali u krevetima na sprat smeštenim u objektima na imanju kontroverznog političara.

Telegraf navodi i da je tokom Dana zastave, albanskog nacionalnog praznika, na tom imanju organizovana "vojna parada", kao i da je Lato tom prilikom izjavio: "Ovo je vojska koju stvaram."

Njegovi "vojnici" su tokom te parade bili naoružani različitim automatskim puškama.

Ta organizacija nazvana je "Oslobodilačka vojska Ćamerije", sa akronimom sličnim onima koje su koristile slične formacije na Kosovu, u Makedoniji i na jugu Srbije.

Prištinski mediji navode da je Lato održavao dobre veze sa Ramušom Haradinajem.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 03. avg 2019, 11:58) - anonymous [neregistrovani]

Jasno ko dan

Haradinaj opet zapoceo likvidacije osoba koje bi se mogle pojaviti kao svedoci njegovih ratnih zlocina!!!

(subota, 03. avg 2019, 09:05) - anonymous [neregistrovani]

More mislim ja...

I razlozi su veoma jasni...zvezdano jasni...a niti bi nekome ta zastava trebala bude neko iznenađenje...ili da neko misli da su se njom nakitili tek onako, fore radi...

(petak, 02. avg 2019, 16:45) - anonymous [neregistrovani]

Eto

Kamp za obuku terorista ni na Kosmetu ni u Bosni ni Avganistanu već u srcu evrope. iz logističkih razloga sve nam je jasno

(petak, 02. avg 2019, 15:22) - Ravnogorac [neregistrovani]

Zastava

U pozadini na fotki je americka zazstava,ako se ne varam.Holandjani mislili da je to delo Amera,zato ih nisu dirali.

(petak, 02. avg 2019, 15:19) - R.S.K Benkovac [neregistrovani]

Застава

Погледати прву заставу на слици у позадини тог терористе,и биће вам јасно зашто власти нису реаговале. Изгледа да Грчка ДБ ради свој посао боље него смо ми радили.