Brana u Engleskoj pred pucanjem, evakuisan obližnji grad

Engleski gradić Vejli Bridž evakuisan je zbog straha od pucanja brane na obližnjem akumulacionom jezeru koja je oštećena zbog obilnih padavina, javljaju britanski mediji.

Nakon jake kiše, kroz napukli zid brane voda brzo prodire u reku Gojt, pa malom obližnjem mestu Vejli bridžu preti opasnost od katastrofalne poplave.

Lokalna policija je pozvala meštane da se okupe u školi i sa sobom ponesu kućne ljubimce i neophodne lekove, nakon čega će biti evakuisani.

Policija je saopštila da nije poznato koliko će vanredna situacija trajati.

Na građane se apeluje da pokušaju sebi da pronađu smeštaj, a obližnji pabovi i lokalne zajednice ponudili su da prihvate evakuisane.

Gradić Vejli Bridž nalazi se u centralnoj Engleskoj, nedaleko od Mančestera. U njemu živi oko 6.500 ljudi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи